loading

Blog

date10 lis
2023
Promjene u IP1 obrascu

Promjene u IP1 obrascu

Poštovani korisnici,

Program Obračun plaća s promjenama u IP1 obrascu je dostupan za instalaciju. Ono što je važno naglasiti je da IP1 nije propisan obrazac, već je propisan sadržaj obrasca što znači da ne mora izgledati kao primjer u Narodnim novinama, ali mora imati sve propisane podatke.
 
Vrste rada i naknade koje se ne koriste u obračunu ne moraju biti na IP1 obrascu. Promjena u našem IP1 se sastoji od dodavanja 3 nova retka i drugačijem prikazu obračuna naknade za neiskorišteni godišnji odmor.
U podacima zaposlenika je novo polje 'Ukupni broj dana godišnjeg odmora', koje se iskazuje samo u IP1 i to za 'Naknadu za neiskorišteni godišnji odmor'.

Pored toga u IP1 se za tu naknadu broj sati upisan u obračunu preračunava u broj dana. Vrste rada u IP1 su kako su upisane u matičnim podacima. Korisnik sam odlučuje ukoliko je potrebno mijenjati nazive.

Želimo naglasiti da navedena izmjena ne utječe ni na koji način na obračun plaća za mjesec rujan te stoga možete normalno obračunati plaće, poslati JOPPD obrazac te ih isplatiti na postojećoj verziji na kojoj već radite, a potom se javiti za update.

Vaš Infokom

Ukoliko želite primati obavijesti o zakonskim izmjenama u našim programima i promotivnim akcijama, pretplatite se na naš newsletter.